Game 2048 Classic is een leuk turn-based rekenkundig puzzelspel. Het zal je wiskundig denken trainen en je helpen je vrije tijd door te brengen en deze met voordeel door te brengen. Niet iedereen kan het spel 2048 spelen, hiervoor heb je in ieder geval de meest elementaire kennis van wiskunde nodig, namelijk optelbewerkingen. Ze tolereert geen overhaaste beslissingen, elke beweging moet zorgvuldig worden gemaakt en goed nadenken. Een enkele verkeerde zet kan immers zelfs het meest succesvolle spel teniet doen.

Het doel van het spel is om een ??tegel met het nummer 2048 op een veld van 4x4 te verzamelen. Maar om dit te doen is niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt. Bij elke zet verschijnt er op het speelveld in een onbezette cel een tegel met het cijfer 2 of 4. Door twee tegels met dezelfde nummers naar de zijkant te verplaatsen (links, rechts, onder of boven), krijg je er een met een nummer dat gelijk is aan hun som. 

Als u bijvoorbeeld twee tegels met het cijfer 2 verschuift, wordt er een met het cijfer 4 gevormd, enzovoort. Je mag de tegels in geen geval zonder enig doel verplaatsen, dit zal je niet naar de overwinning leiden, maar alleen het speelveld verstoppen. En als het geen vrije cellen meer heeft en je niet de mogelijkheid hebt om de bestaande tegels op te tellen, heb je verloren. Er zijn veel tactieken en strategieën om het spel te passeren, gebruik ze of bedenk je eigen tactieken, doe je best om te winnen. Veel geluk!

2048 Classic werd toegevoegd Wiskunde Spelletjes.
Puzzel SpelletjesPuzzel
Tetris Spelletjes Tetris
WoordspelletjesWoordspelletjes
Geheugen SpelletjesGeheugen
KaartSpelletjesKaart
Poker SpelletjesPoker
Solitaire SpelletjesSolitaire
Schaak SpelletjesSchaak
Dammen SpelletjesDammen
Logische SpelletjesLogische
Quiz SpelletjesQuiz
School SpelletjesSchool
Verborgen cijfer spellenVerborgen cijfer spellen