NOVA: Covert Ops is een snelle shooter waarin je naar de oppervlakte van de Rode Planeet moet reizen en moet voorkomen dat een buitenaards leger de aarde binnenvalt! Er wachten je veel moeilijke niveaus waarin je in je eentje hele detachementen infanterie en demonische wezens moet vernietigen, die woedend de hele wereld in oerchaos willen storten.

Je wordt bewapend met een aanvalsgeweer met een onbeperkte hoeveelheid munitie, wat genoeg zal zijn om de eerste missies te voltooien. Als je gewond raakt tijdens een hevig vuurgevecht, verstop je dan in dekking om je gezondheidsbalk te herstellen. Sommige van de verslagen vijanden laten verschillende handige bonussen vallen waarmee je onkwetsbaarheid, een hogere vuursnelheid en vele andere power-ups kunt krijgen. Gebruik telekinese om middelen te verzamelen of granaten rechtstreeks in een menigte vijandelijke soldaten te gooien. 

Als de tegenstanders te dicht bij je komen, gebruik dan de vlammenwerper, die elk doelwit op een afstand van enkele meters onmiddellijk zal verbranden. Binnenkort wordt je arsenaal aangevuld met een krachtig sluipschuttersgeweer, waarmee je gemakkelijk vijanden kunt uitschakelen met één nauwkeurig schot in het hoofd. Versla alle machtige bazen en bescherm de mensheid tegen de dreigende dreiging!

Nova Covert Ops werd toegevoegd Schiet Spelletjes.